Neem contact op
Koffieboon explosion

Training en Ondersteuning

Als franchisenemer bij Bagels & Beans krijg je training en ondersteuning op allerlei vlakken. Samen werken we namelijk aan hetzelfde doel; zo veel mogelijk gasten blij maken teneinde een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.. Als ondernemer is het aan jou om jezelf uit te dagen, te blijven ontwikkelen, dingen die je leert in de praktijk te brengen en het elke dag weer nét een beetje beter te doen. Zo bouwen we samen aan succes.

Ik heb nog geen horeca ervaring. Is dat erg?

Horeca ervaring helpt zeker, maar is geen vereiste. We weten inmiddels dat liefde en passie voor Bagels & Beans, persoonlijke inzet, doorzettingsvermogen, betrokkenheid maar ook relativeringsvermogen, de belangrijkste succesfactoren zijn.

Heb je dus nog geen horeca ervaring, maar droom je wel over je eigen vestiging én ben je bereid hard te werken? Twijfel dan niet om je aan te melden!

Lees hier meer over de training en ondersteuning die Bagels & Beans biedt.

Heb ik een bepaalde opleiding nodig om als bagelbaas te kunnen starten?

Nee, er is geen specifieke opleiding of diploma vereist. Onze bagelbazen komen uit allerlei verschillende branches en met heel diverse (opleidings)achtergronden en ervaringen. De match met Bagels & Beans vinden we het allerbelangrijkst.

Horeca-ervaring helpt wel, je staat als Bagels & Beans franchisenemer immers veel op de vloer in jouw vestiging. Daarnaast is het belangrijk dat je energiek bent met een positieve en dienstverlenende instelling. We zeggen wel eens: ‘Bagels & Beans in het hart, gastvrijheid in het bloed’. Je maakt het mensen graag naar de zin, zowel je gasten als medewerkers, en bent een echte doorzetter. Stressbestendig, probleemoplossend vermogen en humor zijn verder belangrijke ingrediënten voor succes.

Als horeca ondernemer heb je uiteindelijk een geldig BHV certificaat nodig en een exploitatievergunning (waarvoor in sommige gevallen een VOG nodig is, dit verschilt per gemeente). Wij helpen je na het positief afronden van het selectietraject met het aanvragen van de benodigde stukken en vergunningen. Hier hoef je zelf dus (nog) niets voor te doen.

Hoe lang duurt het opleidingstraject voor nieuwe bagelbazen?

Heb je het selectietraject helemaal doorlopen en gaan we de samenwerking écht met elkaar aan? Dan volg je als nieuwe franchisenemer bij Bagels & Beans een speciaal opleidingstraject voor nieuwe bagelbazen. Dit opleidingstraject duurt minimaal 6 weken en volg je voorafgaand aan de (her)opening van jouw eigen vestiging. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Tijdens deze 6 weken werk je mee bij een ervaren ondernemer in een bestaande vestiging om alle kneepjes van het bagelvak te leren. Bagels beleggen, koffie (mét latte art) maken, gasten bedienen, het kassasysteem, bestellingen doen, roosters maken, je team aansturen, werken met targets, (hygiëne)administratie, alles komt voorbij.

Tijdens deze opleidingsperiode kun je met al je vragen terecht bij Bagels & Beans als organisatie, maar ook bij de collega-franchisenemer waar je meeloopt. Persoonlijkheid, maatwerk en kwaliteit staan voorop in dit traject.

… is het halve werk! Als nieuwe franchisenemer volg je voor de (her)opening van jouw vestiging een uitgebreid (en intensief) opleidingsprogramma van ten minste 6 weken. Ook na je opleidingsprogramma wordt je begeleid en sta je er niet meteen alleen voor.

  • Je volgt een opleidingstraject van ten minste 6 weken in een van onze bestaande vestigingen, waar je de kneepjes van het vak leert en je draai kunt vinden. Tijdens deze opleiding tot bagelbaas word je klaargestoomd voor de dagelijkse bedrijfsvoering van jouw vestiging en bouw je alvast wat werksnelheid en basisroutine op.

    Je kan tijdens dit opleidingsprogramma met je vragen terecht bij de collega-franchisenemer die zijn of haar ervaring en kennis graag met je deelt. Verkijk je er niet op: er komt tijdens deze weken veel op je af en in sneltreinvaart moet je allerlei nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen. Maar zo verschijn je wel goed voorbereid aan de start van jouw ondernemersavontuur.

  • Bagels & Beans Twijnstraat
  • Bij de start van jouw vestiging word je begeleid door een ervaren opstartcoach. Deze coach neemt onder andere het complete draaiboek voor de opening met je door, ondersteunt je bij de training van je medewerkers en adviseert je tijdens de eerste dagen met zaken zoals inkoop, roosters, het sturen op cijfers en administratie.

  • In het (digitale) formulehandboek van Bagels & Beans kun je alles vinden over het reilen, zeilen en runnen van jouw vestiging.

  • Jaarlijks biedt Bagels & Beans ten minste één ondernemerstraining aan. Denk aan een latte art workshop, financiële training, allergenentraining of een workshop werkgeverschap.

    Naast deze training is er ook jaarlijks een landelijke ondernemersdag. Deze dag staat altijd in het teken van verbinding, bijpraten en de strategie, missie en focus voor het komende jaar met elkaar doornemen. Een inspiratievolle en vooral hele gezellige dag.

  • Als Bagels & Beans ondernemer is je franchisemanager jouw vaste aanspreekpunt. Met al je vragen kun je bij hem of haar terecht. Twee keer per jaar komt je franchisemanager in ieder geval langs om samen uitgebreid te kijken naar hoe het gaat.

  • Soms kan het als zelfstandig ondernemer ook wel eens een beetje alleen zijn. Gelukkig heb je bij Bagels & Beans een hele club met collega-ondernemers. Die net als jij een vestiging runnen en regelmatig tegen dezelfde dingen aanlopen. Hoe fijn is het dat je met hen af en toe kunt sparren, ervaringen kunt uitwisselen of elkaar kan helpen.

Een stapel met koffiebonen

Niet gevonden wat je zocht?

Cathy kroone Bagels & Beans werving