Neem contact op
Koffieboon explosion

Operationele vragen

Als Bagels & Beans ondernemer sta je veel op de vloer. Dáár gebeurt het uiteindelijk. We zoeken bagelbazen die met passie en plezier het gezicht van hun zaak willen zijn. Enthousiaste en gastvrije duizendpoten die graag meedraaien in de operatie.

Ik heb nog geen horeca ervaring. Is dat erg?

Horeca ervaring helpt zeker, maar is geen vereiste. We weten inmiddels dat liefde en passie voor Bagels & Beans, persoonlijke inzet, doorzettingsvermogen, betrokkenheid maar ook relativeringsvermogen, de belangrijkste succesfactoren zijn.

Heb je dus nog geen horeca ervaring, maar droom je wel over je eigen vestiging én ben je bereid hard te werken? Twijfel dan niet om je aan te melden!

Lees hier meer over de training en ondersteuning die Bagels & Beans biedt.

Heb ik een bepaalde opleiding nodig om als bagelbaas te kunnen starten?

Nee, er is geen specifieke opleiding of diploma vereist. Onze bagelbazen komen uit allerlei verschillende branches en met heel diverse (opleidings)achtergronden en ervaringen. De match met Bagels & Beans vinden we het allerbelangrijkst.

Horeca-ervaring helpt wel, je staat als Bagels & Beans franchisenemer immers veel op de vloer in jouw vestiging. Daarnaast is het belangrijk dat je energiek bent met een positieve en dienstverlenende instelling. We zeggen wel eens: ‘Bagels & Beans in het hart, gastvrijheid in het bloed’. Je maakt het mensen graag naar de zin, zowel je gasten als medewerkers, en bent een echte doorzetter. Stressbestendig, probleemoplossend vermogen en humor zijn verder belangrijke ingrediënten voor succes.

Als horeca ondernemer heb je uiteindelijk een geldig BHV certificaat nodig en een exploitatievergunning (waarvoor in sommige gevallen een VOG nodig is, dit verschilt per gemeente). Wij helpen je na het positief afronden van het selectietraject met het aanvragen van de benodigde stukken en vergunningen. Hier hoef je zelf dus (nog) niets voor te doen.

Mag ik zelf mijn openingstijden bepalen?

Alle Bagels & Beans vestigingen zijn 7 dagen in de week geopend. Zo weten gasten dat ze overal in Nederland op elke dag van de week bij ons en jou terecht kunnen voor hun portie bagels, koffie en geluk.

Om elke ondernemer wat ruimte en flexibiliteit te geven in het bepalen van de exacte openingstijden, mag je binnen afgesproken kaders zelf bepalen hoe laat jouw vestiging opent en sluit. Zo kun je inspelen op lokale omstandigheden of bijzonderheden. Bevindt jouw vestiging zich bijvoorbeeld vlakbij een druk treinstation, dan open je waarschijnlijk al wat eerder om iedereen van een lekkere cappuccino to go te voorzien 😉 We vertellen je in gesprek graag meer over de precieze kaders.

Moet ik zelf medewerkers werven en aannemen?

Als ondernemer bij Bagels & Beans word je ook werkgever van jouw eigen team. Het antwoord op deze vraag is dus: ja 🙂 Je stelt jouw team zelf samen, kan daarin volledig je eigen keuzes maken en de medewerkers zijn ook echt bij jou in dienst. Gemiddeld bestaat een Bagels & Beans team uit zo’n 15 tot 25 medewerkers.

Voor de werving van medewerkers kun je gebruik maken van het landelijke wervingsplatform werkenbij.bagelsbeans.nl.

Heb je nog geen of weinig ervaring met het samenstellen (en aansturen van) een team jonge bagelaars, barista’s en bedieningstoppers? Geen zorgen. Je kunt met al je vragen altijd terecht bij de organisatie van Bagels & Beans en bij je collega-ondernemers. Het helpt enorm als je het leuk vindt om te werken met een relatief jonge groep mensen, communicatief vaardig en flexibel bent.

Als Bagels & Beans ondernemer is je dag nooit saai! Je draait veel mee in de operatie van jouw vestiging en daar is elke dag anders. Onze franchiseondernemers staan zelf graag op de werkvloer. Alleen zo leer je je gasten goed kennen, weet je wat er speelt en kun je daar, samen met je team, goed op inspelen.

  • We zeggen vaak: in de vestigingen, dáár gebeurt het. Daar worden elke dag weer gasten blij gemaakt, worden mensen verrast, in de watten gelegd en wordt er voor kleine geluksmomenten gezorgd. In de vorm van versbereide en rijkelijk belegde bagels, cappuccino’s met de mooiste latte art en stralende bediening. Wanneer je als gast in één van onze vestigingen bent, lijkt dat misschien allemaal vanzelf te gaan, maar dat is best hard werken. Het zijn veel verschillende vaardigheden. Je moet daarnaast goed overzicht kunnen bewaren, oplossingsgericht en creatief zijn en een positieve instelling.

    We zoeken aardige, krachtige, sprankelende mensen die zich herkennen in onze ideeën. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ervaring in de horeca helpt zeker, maar is geen vereiste. Inmiddels weten we dat persoonlijke inzet, doorzettingsvermogen, betrokkenheid maar ook relativeringsvermogen en humor de belangrijkste succesfactoren zijn.

  • Tilburg_stekelenburgplein_1B
  • Naast het werken in je zaak, werk je als ondernemer ook aan je zaak. Je bent achter de schermen doorlopend bezig met je team, het rooster en je personeelskosten. Als ondernemer kijk je ook naar andere cijfers, zoals je omzet en inkoopkosten, en probeer je te sturen naar een zo goed mogelijk resultaat. Daarnaast moet je ook nog wat administratie en je boekhouding doen. Dat laatste hoef je gelukkig niet helemaal zelf te doen, je wordt daarbij ondersteunt door een boekhoudkantoor. Tot slot houd je ook in de gaten wat er in de omgeving speelt, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een lokale ondernemersvereniging.

  • Word je ondernemer bij Bagels & Beans, dan krijg je toegang tot het (digitale) Bagels & Beans formulehandboek. De ‘holy grail’ voor onze franchisenemers. In het formulehandboek vindt je uitleg, tips en werkwijzen voor alle processen in jouw vestiging. Zo vind je er bijvoorbeeld alle recepturen en bereidingswijzen, uitleg over het kassasysteem, tips voor extra drukke dagen, een overzicht van wat je administratief precies moet doen en uitleg over hoe je kunt werken aan een zo goed mogelijk resultaat.

    Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden in je eentje, maar maakt gebruik van werkwijzen, kennis en ervaring die er al is.

  • Bagels & Beans Wageningen
  • Wist je dat we 8 verschillende soorten bagels verkopen met nog meer verschillende belegkeuzes? De bagelaar maakt al deze bagels vers klaar, op bestelling.

  • De barista maakt alle dranken klaar, de warme én koude. Als barista bij Bagels & Beans werk je met een handgebouwde, Nederlandse Kees van der Westen espressomachine en met koffiebonen die speciaal voor Bagels & Beans worden geblend en gebrand. Alles voor de beste espresso. ‘Beans’ staat immers op onze gevels. Oog voor detail en stressbestendig zijn is belangrijk. Dat geldt eigenlijk voor alle B’s. Ook als het druk is in de vestiging, moet de barista zorgen voor dezelfde hoge kwaliteit, snelheid en overzicht.

  • Persoonlijkheid is één van onze kernwaarden. Dat zie je ook terug in de persoonlijke aandacht en bediening aan tafel.

Een stapel met koffiebonen

Niet gevonden wat je zocht?

Cathy kroone Bagels & Beans werving