Neem contact op
Koffieboon explosion

Aanmelding en Selectie

Droom jij van een eigen lunchroom of koffiezaak? En stiekem ook wel eens over bagels? Dan horen wij graag van jou, hoe ver je plannen ook zijn. Onze deur staat altijd open voor een goed gesprek. Dus kom gerust eens op de koffie. Hoe ons selectietraject er precies uit ziet, lees je hier.

Ik wil mij aanmelden, maar vind het ook spannend. Wat kan ik na aanmelding precies verwachten?

Je bent niet de enige 🙂 We spreken regelmatig mensen die dromen over een eigen koffiezaak of lunchroom. Soms al heel concreet, soms nog met heel veel vragen. En wat ons opvalt: bijna iedereen vindt het spannend om daarover contact met ons op te nemen. Terwijl dat helemaal niet nodig is.

In het stappenplan kun je stap voor stap lezen wat je kunt verwachten als je besluit je aan te melden.

En geen zorgen: we bijten niet, maken zelfs graag een lekkere kop koffie voor je en al het contact is altijd vrijblijvend (van beide kanten). Zodat je daarna rustig kunt bedenken of het bij je past en of je verder in gesprek wil.

Liever eerst even bellen? Ook dat kan! Je vragen stellen of gewoon eens samen erover kletsen mag bij ons altijd. Bekijk hier onze contactgegevens.

Ik heb nog geen horeca ervaring. Is dat erg?

Horeca ervaring helpt zeker, maar is geen vereiste. We weten inmiddels dat liefde en passie voor Bagels & Beans, persoonlijke inzet, doorzettingsvermogen, betrokkenheid maar ook relativeringsvermogen, de belangrijkste succesfactoren zijn.

Heb je dus nog geen horeca ervaring, maar droom je wel over je eigen vestiging én ben je bereid hard te werken? Twijfel dan niet om je aan te melden!

Lees hier meer over de training en ondersteuning die Bagels & Beans biedt.

Heb ik een bepaalde opleiding nodig om als bagelbaas te kunnen starten?

Nee, er is geen specifieke opleiding of diploma vereist. Onze bagelbazen komen uit allerlei verschillende branches en met heel diverse (opleidings)achtergronden en ervaringen. De match met Bagels & Beans vinden we het allerbelangrijkst.

Horeca-ervaring helpt wel, je staat als Bagels & Beans franchisenemer immers veel op de vloer in jouw vestiging. Daarnaast is het belangrijk dat je energiek bent met een positieve en dienstverlenende instelling. We zeggen wel eens: ‘Bagels & Beans in het hart, gastvrijheid in het bloed’. Je maakt het mensen graag naar de zin, zowel je gasten als medewerkers, en bent een echte doorzetter. Stressbestendig, probleemoplossend vermogen en humor zijn verder belangrijke ingrediënten voor succes.

Als horeca ondernemer heb je uiteindelijk een geldig BHV certificaat nodig en een exploitatievergunning (waarvoor in sommige gevallen een VOG nodig is, dit verschilt per gemeente). Wij helpen je na het positief afronden van het selectietraject met het aanvragen van de benodigde stukken en vergunningen. Hier hoef je zelf dus (nog) niets voor te doen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vestiging open?

Om samen goed en zorgvuldig te onderzoeken of het runnen van een eigen Bagels & Beans vestiging écht de stap is die we beiden zien zitten, doorloop je stap-voor-stap het selectietraject voor nieuwe franchisenemers. Bekijk hier het volledige stappenplan.

Je kunt bij het doorlopen van het stappenplan zelf het tempo aangeven. Afhankelijk van de (werk)ervaring en kennis die er al is, kan dit sneller of soms juist wat langer duren. Het belangrijkste is daarbij dat we uiteindelijk op basis van een zo compleet en concreet mogelijk beeld samen een keuze kunnen maken. Het is immers niet niks. Het volledig doorlopen van het stappenplan duurt zo’n 3 tot 6 maanden.

Hebben we het stappenplan doorlopen en gaan we ervoor? Dan duurt het nog ten minste 3 maanden voordat je de deuren van jouw vestiging daadwerkelijk opent. In deze laatste maanden vraag je je financiering en vergunning aan en volg je jouw opleidingstraject zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Kan ik naast mijn vaste baan of bestaande onderneming een Bagels & Beans vestiging runnen?

We zijn op zoek naar bagelbazen die graag veel actief meewerken op de vloer en het vaste gezicht van hun zaak willen zijn. Op die manier kun je het beste in de gaten houden wat er speelt. Bij je gasten, bij je team en rondom je vestiging. Zodat je daar als ondernemer zo goed mogelijk op in kunt spelen. Dat houdt in dat je veel in de vestiging bent. Naast het werken ín je vestiging, werk je als ondernemer ook nog áán je vestiging.

Kortom: het runnen van een Bagels & Beans vestiging vraagt veel tijd, aandacht (en liefde 😉). Dat laat zich vaak niet goed combineren met een (fulltime) baan of andere ondernemersactiviteiten.

Ik twijfel of dit wel écht is wat ik wil/zoek/kan. Moet ik dan wel bij jullie op gesprek komen?

Ook als je nog (erg) twijfelt, ben je bij ons van harte welkom voor een kop koffie! De enige manier om erachter te komen of het wat voor je zou zijn, is door deze droom wat verder te onderzoeken. We vertellen je graag meer en deze gesprekken zijn altijd vrijblijvend (van beide kanten). Dat betekent dat je gedurende het hele stappenplan op elk moment nog kunt besluiten dat het toch niet is wat je zoekt. En daar hoef je je dan ook helemaal niet bezwaard over te voelen. We hebben het dan in ieder geval goed onderzocht met elkaar. Wie niet waagt… 😉

Je wordt niet zo maar Bagels & Beans ondernemer. Om goed te onderzoeken of het écht is wat je leuk vindt en of Bagels & Beans bij je past (en jij bij ons) hebben we een uitgebreid stappenplan dat we doorlopen. Zo onderzoeken we samen of de juiste match er is. Want alleen met de juiste klik, is de kans op een succesvolle en fijne samenwerking het grootst.

  • Om je alvast een beeld te geven van hoe dat stappenplan eruit ziet, hebben we het helemaal – stap voor stap – uitgeschreven. Heb je het nog niet bekeken? Bekijk het stappenplan dan hier.

  • Wist je dat al het contact tijdens het stappenplan altijd vrijblijvend is? Totdat we écht de handtekeningen zetten met elkaar. En zelfs dan heb je nog vier weken bedenktijd. Je zit dus niet zo maar aan ons vast. Zo kun je het idee van een eigen vestiging met een gerust hart onderzoeken, er meer over te weten komen en vervolgens rustig bedenken of het écht is wat je wil.

    Tijdens al het contact en het doorlopen van het stappenplan kun je zelf het tempo bepalen. We bieden daarin graag maatwerk. Iedereen komt immers met andere (werk)ervaring, kennis en ideeën bij ons binnen. Geef dus vooral aan wat voor jou past.

  • Franchise is een hele nauwe en hechte samenwerking. We vinden het daarom belangrijk om elkaar op verschillende momenten steeds beter te leren kennen. Dat gaat twee kanten op. Alle gesprekken die we zullen hebben, zijn dus tweerichtingsverkeer. We zeggen gekscherend wel eens dat het net als trouwen is: je moet allebei in het bootje willen stappen 😉

  • FBNL1052

Op deze website kun je veel lezen over het ondernemerschap bij Bagels & Beans. Maar gevoel is ook belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig leuke en informele activiteiten waar jij sfeer kunt proeven en waar wij meer vertellen over hoe het is om Bagels & Beans ondernemer te zijn.

  • Tijdens onze franchise avonden ben je welkom in één van onze vestigingen of bij ons op het servicekantoor in Utrecht. Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen. We vertellen je alles over het ondernemerschap bij Bagels & Beans en wat je daarvoor nodig hebt.

    • Hoe zien je dagen eruit?
    • Hoeveel medewerkers heb je nodig?
    • Wat kun je als franchisenemer verdienen?
    • Waar wordt achter de schermen bij Bagels & Beans aan gewerkt.

    Van cijfers en juridische zaken tot operationele tips en tricks. Het komt tijdens een franchise avond allemaal voorbij en we beantwoorden graag al je vragen. En wat helemaal leuk is: je bent op zo’n avond samen met mensen die allemaal dezelfde droom hebben: misschien ooit wel een eigen vestiging. De ervaring leert dat het uitwisselen van ideeën, twijfels en vragen heel fijn, leuk en helpend kan zijn.

  • Vind je het fijner om vanuit huis verder te oriënteren, kijk dan eens een franchise webinar van ons terug. Thuis vanaf de bank of vanachter je eigen eettafel hoor je alles over het leven als bagelbaas. Op een moment dat het voor jou uitkomt. Hoe handig is dat?

  • Bij Bagels & Beans doen je alles graag op onze eigen manier. Nét een beetje anders. AntiKudde® en ContraMassa® noemen we dat ook wel. Zo organiseren we ook regelmatig ludieke activiteiten waarbij je op een laagdrempelige manier kennis met ons kunt maken. Zoals bijvoorbeeld een Lunchtoetjes® Tour, waarbij wij letterlijk op tour gaan. Jij kunt je aanmelden voor een kop koffie mét Lunchtoetje® in een stad naar keuze en wij komen naar je toe.

  • Klinkt dit je als muziek in de oren en wil je graag (samen met je partner, vriend, buurvrouw of vriendin) deelnemen aan één van onze franchise events? Kijk dan op www.bagelpower.nl/aanmelden

    Staat er niks gepland, maar wil je wel graag kennismaken met een lekkere kop koffie?
    Je kunt altijd contact met ons opnemen.

  • FBNL7287
Een stapel met koffiebonen

Niet gevonden wat je zocht?

Cathy kroone Bagels & Beans werving